Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز برنامه‌ریزی آموزش و پرورش گفت: در سال گذشته بالغ بر 60 میلیون نفرساعت دوره ضمن خدمت برای فرهنگیان برگزار شده است.

به گزارش مشرق، اسفندیار چهاربند رئیس مرکز برنامه‌ریزی و منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص «طرح تکریم سازمانی کارمندان وزارت آموزش و پرورش»، اظهار داشت:‌ وظایف و تعهداتی که این وزارتخانه در مناطق،‌ استان‌ها و مدارس نسبت به معلم دارد را دنبال می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: معلم در مدرسه خدمت می‌کند اما برای انجام این خدمت، نیازمندی‌هایی دارد مانند دوره‌های ضمن خدمت که باید به اندازه کافی برگزار شود.

* نیازمند برگزاری 90 میلیون نفر ساعت دوره ضمن خدمت هستیم

رئیس مرکز برنامه‌ریزی و منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: یکی از گلایه‌های معلمان از آموزش و پرورش، عدم دسترسی آسان به دوره‌های ضمن خدمت است؛ با توجه به اینکه بالغ بر 60 میلیون نفر ساعت در سال 95 دوره ضمن خدمت برگزار کردیم اما باید این میزان حدود 90 میلیون نفر ساعت برگزار شود.

چهاربند با اشاره به اهمیت کیفی شدن دوره‌های ضمن خدمت، گفت: معلمان علاقه‌مند به توسعه حرفه‌ای خود هستند و اگر دوره‌های ضمن خدمت کافی و با کیفیت‌ مطلوب را برگزار کنیم، به نوعی منزلت معلم در مدرسه و کلاس را ارتقا داده‌ایم.

وی ابراز داشت: مکلف هستیم این نیاز معلمان را تأمین کنیم؛ چرا که این بخشی از جدول تکریم معلمان است و مواردی مانند خدمات اداری، دسترسی به صدور احکام به موقع، رتبه‌بندی و موارد دیگر، همه حق معلمان است و باید به طور کامل و به موقع ادا شود که این موارد در مجموع تکریم سازمانی است.

رئیس مرکز برنامه‌ریزی و منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: به دنبال این هستیم فرهنگیان 15 خدمتی که ادارات آموزش و پرورش به آنها می‌دهند را از طریق کارتابلی که در سامانه «همگام» است از منزل دریافت کنند؛ در نتیجه رویکرد تکریم معلم، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و بخشی نیز سازمانی است.

* مسیر اصلی تربیت معلمان، دوره تعهد دبیری 4 ساله است

چهاربند در خصوص «سنجش صلاحیت حرفه‌ای نیروهایی که در دوره یکساله آموزش برای تدریس شرکت می‌کنند»، خاطرنشان کرد: مسیر اصلی تعلیم و تربیت، دوره تعهد دبیری 4 ساله است و در سند تحول بنیادین تأکید بر این نکته است که آموزش و پرورش از مقطع دیپلم نیرو بگیرد، 4 سال آن را تربیت کند و حقوق به این افراد بدهد تا انگیزه لازم را برای آموزش داشته باشند.

وی بیان داشت: با توجه به اینکه امروز آموزش و پرورش با چالش جدیدی به نام بازنشستگی نیروی انسانی در طول دو برنامه ششم و هفتم توسعه مواجه است و بالغ بر 600 هزار نفر بازنشسته می‌شوند، در نتیجه ظرفیت آموزش دوره 4 ساله پاسخگو نیست.

رئیس مرکز برنامه ریزی و منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: همانطور که در اساسنامه دانشگاه فرهنگیان وجود دارد دوره‌های یکساله‌ آموزشی پیش‌بینی شده است؛ در دوره 4ساله برنامه درسی دو بخش دارد که یکی دانش نظری موضوعی و بخش دیگر، مهارت‌های معلمی است. از مجموع 4 سال، بیش از 2 سال آموزش، به دانش موضوعی پرداخته می‌شود و نزدیک 2 سال نیز مهارت‌های معلمی آموزش داده می‌شود.

چهاربند متذکر شد: در دوره یکساله آموزش معلمان به دانش موضوعی پرداخته نمی‌شود؛ چرا که فرد در دانش موضوعی دارای آگاهی دانشگاهی است و کمبود آن در مقایسه با دوره 4 ساله، در قالب مهارت‌های معلمی باید کامل شود.

وی تصریح کرد: اگر تقویم اجرایی، برنامه درسی و اساتید دوره یکساله آموزش به خوبی مهیا شود، این دوره‌ها می‌توان موثر باشد اما اگر این موارد آماده نباشد و شرکت‌کنندگان این دوره کاملا توجیه نباشند، دوره یکساله دوره موثری نخواهد بود.

*تشکیل کمیته بررسی کیفی دوره یکساله آموزش برای جذب معلمان از طریق آزمون استخدامی

رئیس مرکز برنامه ریزی و منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش بیان داشت: کمیته‌ای در مرکز نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش تشکیل شده است تا برای کیفیت‌بخشی به دوره یکساله آموزش، از تقویم اجرایی گرفته تا تأمین اساتید، محتوا و دوره کارورزی، اقدام لازم صورت گیرد تا خروجی‌های این دوره مطلوب‌تر باشد.

چهاربند خاطرنشان کرد: سال گذشته آزمونی برای اولین بار در طول تاریخ تربیت معلم کشور برای فارغ‌التحصیلان این دوره تحت عنوان «آزمون اصلح» برگزار شد که علاوه بر نمرات قبولی که این افراد اخذ کرده بودند، باید در این آزمون جامع شرکت می‌کردند تا تراز استانداردهای معلمی را به دست آورند.

وی افزود: حدود 35 درصد از 5 هزار نیرویی که سال گذشته جذب آموزش و پرورش شدند، در دو نوبت توانستند این آزمون را بگذرانند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۸۲۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بعضی معلمان استان نذر خدمت انجام می‌دهند

مدیرکل آموزش و پرورش استان ایلام با بیان اینکه معلمانی در استان داریم که دو سال است نذر خدمت انجام می‌دهند گفت: معلمانی در استان داریم که دو سال است نذر خدمت انجام می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام و به نقل از روابط عمومی آموزش و پرورش استان ایلام؛ علی درویشی امروز _سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت‌_ در آیین زنگ سپاس معلم در مدرسه ابتدایی شهیده ربابه‌کمالی شهر ایلام ضمن تبریک فرارسیدن هفته مقام معلم و تسلیت فرارسیدن شهادت استاد شهید مرتضی مطهری (ره) اظهار کرد: در کشورهای جهان معلم منزلت ویژه دارد چرا که همگان فهمیدند برای ایجاد تحول و آرامش در جامعه ابتدا باید معلم متحول و آرامش داشته باشد.

وی افزود: بعضی کشورها بیشتر در حوزه تعلیم و تربیت کار کردند یکی از افتخارات آن‌ها این است که در محله‌ای زندگی کنند که معلمان در آن محل ساکن باشند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان ایلام اضافه: معلم مهد علم و فرهنگ و دانش است، وقتی معلم پاینده باشد کودکان می‌توانند در سطح دنیا درخشش داشته باشند.

درویشی تاکید کرد: معلمان ما سرآمد و تلاشگر هستند و قطعاً حرفی برای گفتن دارند، وقتی این همه معلم خوب در سطح استان داریم بچه‌های ما باید در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشند.

وی ادامه داد: قدر معلم حتی از پدر هم بالاتر است، زیرا پدران تربیت جسمانی و معلمان تربیت معنوی و روحانی کودکان را برعهده دارند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان ایلام تصریح کرد: هرفعل و انفعال اجتماعی که برای بچه‌ها اتفاق بیفتد از دریچه نگاه معلم صورت می‌پذیرد، زیرا گفتار و رفتار معلمان روی دانش‌آموزان اثر می‌گذارد و این مسئله در فکر دانش‌آموزان به صورت مستقیم و غیرمستقیم نهادینه شده است.

درویشی ادامه داد: دانش‌آموزان مانند خمیری هستند که می‌توان آن‌ها را به اشکال متفاوتی تبدیل کرد پس چه بهتر دانش‌آموزانی تربیت کنیم که اهل تقوی، قرآن، علم و فرهنگ و دانش، اهل ادب و سایر ارزش‌های مادی و معنوی باشند، قطعاً اگر بخواهید هرگونه تحول اجتماعی، فرهنگی، سیاسی در جامعه حاکم شود از طریق معلم میسر می‌شود.

وی با اشاره به فداکاری‌ها و جلوه‌های ویژه و خاص معلمان استان ایلام، گفت: در استان ایلام معلمانی با وجود بیماری سرطان و یا با پای شکسته در سر کلاس درس حاضر شدند تا کلاس و مدرسه تعطیل نشود، معلمانی در استان داریم که دو سال است نذر خدمت انجام می‌دهند و روزانه بیش از ۱۰۰ کیلومتر را در رفت و برگشت به محل کار طی می‌کنند و ذره‌ای چشم داشت مادی ندارند که نشان دهنده شجاعت و ایثار و از خودگذشتگی آن‌ها است.

کد خبر 749332

دیگر خبرها

  • تربیت نیروهای متخصص برای کشور بزرگترین خدمت محسوب می‌شود
  • پرورش پلیس تخصصی برای بخش های گوناگون امنیت
  • ۹۰ هزار معلم جدید، اول مهر به مدارس می‌روند
  • جذب نخبگان در دانشگاه فرهنگیان
  • استخدام ۵۸۱ نفر در آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد
  • اجرای ۴۰۰ عنوان برنامه به مناسبت هفته معلم در کهگیلویه و بویراحمد
  • بررسی بودجه آموزش و پرورش در لایحه ۱۴۰۳/ همان چالش همیشگی باطعم بی قانونی!
  • بعضی معلمان استان نذر خدمت انجام می‌دهند
  • کسورات حقوق دانشجو معلمان به میزان خدمات دریافتی می شود
  •  جذب سه هزار معلم جدید در آموزش و پرورش هرمزگان